E66 bad mechatronics



hey everybody this is say the 7:45 it's got a transmission problem after I drive it for a while for like a mmm I don't know 10 minutes when I come to stop the transmission doesn't pull anymore in the electronic gear selector becomes kind of inactive there is no lights on the dashboard I want to command it to reverse and it goes forward what is happening here they are right with the scanner and breathe in the mechatronics and the values are fine from the gear selector because when I put it in reverse is showing that is in Reverse and also their steering angle sensor which is okay permission is still in repairs but it goes forward so I'm thinking the mechatronics is another interpreting they inputs from the gear selector so pretty much we have a about mechatronics model so that's what he would go forward but it's kind of like stuck and I had some message on on the CIC here does the foul pretty much the transmission is in failsafe mode it doesn't know what to do even though we are commanding reverse or drive okay in let's check for codes okay thank you

3 Comments

  1. Trinity Graphics said:

    Yep, mine would jump back into park. Cost me $4700 for a new mechatronics unit. Runs like it’s new now. 2006 E66

    June 26, 2019
    Reply
  2. Stephen Heaney said:

    What was the problem ?

    June 26, 2019
    Reply
  3. EQUANT said:

    Replace 11$ mechatronic bridge seal adapter instead of the whole unit.

    June 26, 2019
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *